Samen onderweg richting je rijbewijs

Als je een rijopleiding wilt volgen dan ben je bij Rijschool Individu op de goede weg!  Door persoonlijke aandacht

en professionele lesmethoden leer je bij ons veilig en snel.

 

Professionele intakeles

Bij Rijschool Individu starten we met een intakeles, voordat je start met je rijlessen of een voordelig lespakket afsluit. De intakeles heeft twee redenen:

 

 1. Gericht kennis maken met de rijschool en je rij-instructeur

 2. Advies over het vervolg van je rijopleiding en een aanbeveling over het aantal te volgen rijlessen.

 

De intakeles is geheel vrijblijvend!

 

Rijschool Individu is van mening dat jij je prettig moet voelen bij ons en dit kan alleen als je zelf objectief en zonder verplichtingen de keuze kunt maken bij wie je deze leuke, eenmalige maar ook belangrijke opleiding gaat volgen!

 

Controle aanvangsniveau

Een duidelijke uitleg vinden wij een belangrijk aspect tijdens de rijopleiding. Dat is ook de reden dat we hier voldoende tijd en aandacht aan besteden. Voor het begin van de nieuwe rijtaak meten we altijd eerst het “controle aanvangsniveau” dit doen wij altijd onderweg naar het nieuwe oefengebied om zo de lestijd zo effectief mogelijk te benutten. Het controle aanvangsniveau meten we om te zien wat je van de vorige les onthouden hebt en of het niveau op het juiste peil is voor we je een nieuwe rijtaak gaan aanleren.

 

Demonstratie

Na het controle aanvangsniveau geven we je altijd eerst een mondelinge uitleg in combinatie met beeldmateriaal (foto’s, tekeningen en situatieschetsen etc.). Daarna geven we altijd een demonstratie. Tijdens de demonstratie wisselen jij en de rij-instructeur van plaats en laat de rij-instructeur van achter het stuur zien hoe de rijtaak uitgevoerd dient te worden. Desgewenst wordt dit meermaal herhaalt.

 

Zelfstandig rijden

Na de demonstratie gaat je dit zelf oefenen, in het begin met aanwijzingen van de rij-instructeur en naar mate je vorderingen, steeds meer zelfstandig. Wij gebruiken hiervoor altijd routes die passend zijn bij de op dat moment uit te voeren rijtaak, zodat we ook de moeilijkheidsgraad van rijtaak kunnen verhogen. We beginnen in een relatief makkelijk oefengebied met aanwijzingen van de rij-instructeur en bouwen dit op, zodat je de rijtaak uiteindelijk geheel zelfstandig uit kan voeren in complexe situaties. De opbouw van moeilijkheidsgraad gaat heel geleidelijk om je niet teveel druk en stress mee te geven. Wij letten heel goed op je persoonlijke situatie en passen ons daar nauwkeurig en eventueel in overleg op aan tijdens de uitvoering van de rijtaak. Ieder individu leert namelijk anders.

 

Gratis online praktijkwerkboek

Ook werken we bij Rijschool Individu uit een praktijkwerkboek, het gebruik hiervan is gratis. In dit boek staat precies hoe de lesonderwerpen uitgevoerd moeten worden. Ook zal je instructeur aantekeningen maken. Ook krijg je online het praktijkboek toe gestuurd en krijg je huiswerkopdrachten mee. Op deze manier ben je ook buiten de lestijden bezig met het autorijden. Dit vergroot de kans van slagen en verkleind het aantal benodigde lessen.

Instructiekaarten

Bij Rijschool Individu maken we gebruik van instructiekaarten, hierin kan de instructeur, maar ook jij, duidelijk zien hoe je vorderingen zijn. Zo kun je te allen tijde zien wat je nog te wachten staat en hoe je in het hele leerproces staat. Wat beheers je al en wat zijn nog aandacht- of leerpunten?

 

Het doel van Rijschool Individu is om je zo goed mogelijk op te leiden in het verantwoord en zelfstandig deelnemen aan het verkeer.

 

Waarom Rijschool Individu?

Je rijbewijs is een eenmalige investering waarvan jij je leven lang plezier van zult hebben. Een rijbewijs maakt je onafhankelijk. Het is de bedoeling dat je na het behalen van je rijbewijs zelfstandig en op een veilige manier kunt deelnemen aan het verkeer. Daarom is de keus voor de juiste rijopleiding zo belangrijk!

 

Enkele voordelen op een rijtje:

 • Start vandaag nog met je rijlessen

 • Kwaliteit en persoonlijke ondersteuning

 • Effectieve lestijd het gehele lesuur á 60 minuten

 • Super scherp geprijsde lespakketten

 • Rijlessen vanaf 16,5 jaar

 • 7 dagen in de week de mogelijkheid om te lessen

 • Ook s' avonds de mogelijkheid om te lessen

 • We rijden altijd dicht bij jou in de buurt

 • We halen je op en zetten je af waar jij wilt (op afspraak)

 • Spoedopleiding mogelijk

 • Een lespakket kiezen wat het beste bij je past

 • Een betrouwbare, degelijke en fijne lesauto

 • Goed gekwalificeerde instructeur en volledig WRM en RIS gecertificeerd

 

Kies voor je eigen onafhankelijkheid door kwaliteit, zekerheid en veiligheid!

Begin direct met je rijopleiding bij Rijschool Individu.

 

Wij geven rijlessen in IJsselstein, Nieuwegein, Utrecht, Vianen en Maarssen.

Staat je woonplaats er niet tussen? Neem dan even contact met ons op.