top of page

RIJSCHOOL INDIVIDU: DE NR 1 MOTORRIJSCHOOL

Dankzij het niveau van de motorrijlessen door onze gepassioneerde instructeurs zijn wij de motorrijschool met de beste recensies! Maar ook door persoonlijke aandacht, een goede onderlinge sfeer en het bieden van een flexibel rooster. Wij vinden het belangrijk dat jij in eigen tempo het motorrijden en het omgaan met een motor leert. Alleen wanneer je dit tijdens de motorrijlessen goed beheerst, neem je veilig deel aan het verkeer op een motor. Bij onze motorrijschool staan jij en jouw ontwikkeling op de eerste plek. Het is niet voor niets dat cursisten motorrijschool Individu beoordelen met een 9,9!

 

De beste begeleiding naar je rijbewijs A

Ben jij op zoek naar de juiste motorrijopleiding met persoonlijke begeleiding om jouw motorrijbewijs te halen? Motorrijschool Individu biedt professionele motorrijles aan in Utrecht, Nieuwegein, IJsselstein en omgeving. Onze instructeurs hebben jarenlange ervaring met het motorrijden en het geven van instructie en leren jou de fijne kneepjes van het motorrijden op een ontspannen en veilige manier aan. Wij zijn zo opgeleid om jou volledige controle en vertrouwen te geven op de weg. Zodat je na het behalen van je motorrijbewijs veilig vol zelfvertrouwen aan het verkeer deelneemt.

Motorrijles_leerling.JPG

Professionele ‘Try The Bike’ intakeles

Wil jij graag starten met motorrijlessen, vraag jij je af of motorrijden wel wat voor jou is of wil jij het gewoon een keertje ervaren om op de motor te rijden? Dat kan bij ons! Wij zorgen er op een leuke manier voor dat jij kennis kan maken met het motorrijden, dit doen wij in 2 uur durende Try The Bike les die wij geheel voor u verzorgen! Tijdens deze les leer je de basishandelingen van het motorrijden en maak je op een fijne en veilige manier kennis met het motorrijden. Dit verzorgen wij op een afgesloten terrein waar je je geen zorgen hoeft te maken om het overige verkeer. Door onze methode kunnen wij zelf de meeste angstigste personen een veilig gevoel geven op de motor.

Onze intakeles is geheel vrijblijvend. Je kan de Try The Bike les alleen of met een partner nemen en kan deze als uniek cadeau geven aan een vriend/ vriendin. Komen jullie samen? Dan zorgen wij ervoor dat er 2 motoren voor jullie klaarstaan!

Leeftijden en motorcategorieën 

Bij rijschool Individu kun je vanaf 20 jaar starten met je motorrijlessen.

Wij hebben motoren voor de categorie A volledig (zwaar) en A2 (middel).

Het CBR heeft omtrent het rijden op een zware motorfiets 3 mogelijkheden gesteld:

 1. Je rijdt af met een leeftijd van 24 jaar of ouder en krijgt dan direct het A-rijbewijs (volledig).

 2. Je rijdt af met een leeftijd tussen de 21 en de 24 jaar, dan rij je 2 jaar met het A2-rijbewijs en krijgt daarna je A-rijbewijs (volledig).

 3. Of je rijdt af met een leeftijd tussen de 21 en de 24 jaar en je bent binnen de periode van 2 jaar al 24 jaar geworden dan krijg je direct je A-rijbewijs (volledig).

Je hoeft in alle gevallen dus geen nieuw examen te doen voor het volledige A-rijbewijs!

Voor het A2 rijbewijs moet je minimaal 20 jaar zijn. Heb jij al 2 jaar het A1 rijbewijs dan hoef je alleen één AVD (verkeersdeelneming) examen af te leggen. Ben jij 20 jaar en wordt het A2 rijbewijs je eerste motorrijbewijs dan moet je naast een theorie examen ook een AVB (voertuigbeheersing) en AVD (verkeersdeelneming) examen afleggen.

 

De examens en de voorbereiding 

Tijdens de rijopleiding bereiden de instructeurs van rijschool Individu jou helemaal voor op een veilige verkeersdeelneming en op de 2 CBR praktijkexamens.

In tegenstelling tot het autorijbewijs moet je voor het motorrijbewijs 2 examens afleggen: het AVB-examen (bijzondere verrichtingen) en het AVD-examen (verkeersdeelneming).

Je begint dan ook altijd tijdens de rijopleiding met de voorbereidingen op het eerste examen, het AVB-examen. Tijdens dit traject leer je omgaan met de motorfiets en alle basishandelingen.

Hier onder zie je een opsomming van de bijzondere verrichtingen die je tijdens je AVB-examen bij het CBR tegen kunt komen:

 • Lopend achteruit parkeren

 • Langzame slalom

 • Wegrijden uit een parkeervak

 • Denkbeeldige acht

 • Stapvoets rechtdoor rijden

 • Halve draai

 • Uitwijkoefening

 • Snelle slalom

 • Vertragingsoefening

 • Noodstop

 • Precisiestop

 • Stopproef

 

Van alle deze 12 oefeningen moet je er 7 laten zien op je AVB-examen (naar keuze van de examinator). Wij leren jou ze uiteraard alle 12!

 

Na het behalen van je AVB-examen staat alles in het teken van het AVD-examen, het examen verkeersdeelneming. Om hier niet pas op het laatste moment mee te beginnen laten we onze cursisten ook op weg naar het parkeerterrein waar de bijzondere verrichtingen worden geoefend al rijden tussen het verkeer. Uiteraard niet gelijk de eerste les, maar wel zodra de cursist het voertuig lekker onder controle heeft. Dit doen wij zodat je al wel regelmatig tussen het overige verkeer hebt gereden en al de hoofdlijnen van de verkeersdeelneming hebt opgepikt!  

Tijdens het AVD-examen staat de veiligheid in het verkeer dus centraal, er wordt gekeken of jij veilig kan deelnemen aan het verkeer en of jij dus zelfstandig de weg op kan.

De onderdelen die hierbij worden beoordeelt zijn:

 • of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers

 • of je voldoende rekening houdt met je kwetsbaarheid

 • of je voldoende rekening houdt met je slechte waarneembaarheid

 • of je voldoende rekening houdt met je acceleratievermogen

 • of je een structurele en de juiste kijkgedrag vertoont

 • of je de juiste posities kiest op de weg

 • of je de verkeersregels goed toepast en beheerst

 

Ook bovenstaande eisen komen tijdens de rijlessen uiteraard allemaal aan bod!

bottom of page